shapeimage_34Hagedesign og planlegging

Ved god planlegging kan man få spennende og varierte hager som utvikler seg etterhvert som de blir eldre og vokser til. Vi har til sammen mer enn 50 års erfaring i planlegging, utføring og vedlikehold av små og store prosjekter. 

Den vedlikeholdsfrie hagen

Den eksisterer kanskje ikke men vi kan komme veldig nært. Riktig planter på riktig sted og klare definerte soner i en hage er første steg på veien. Deretter følger vi opp med gode planløsning som er tilpasset den enkelte bruker.

Belegningsstein – Brostein – Skifer

Steinlegging er blitt mer og mer vanlig i hager, på gårdsplasser, uteplasser og inngangspartier. Vi kan i tillegg til ren montering tilby kreative løsninger som vil gi et annerledes og mer eksklusivt inntrykk.

For å oppnå et fint resultat over tid er det nødvendig med gode og solide avslutninger, riktig leggeretning, bruk av rulleskift, og kantstein montert i betong.

Vi har lang erfaring med beleggingstein som materiale, og utarbeider sammen med deg både funksjonelle og estetiske løsninger du blir fornøyd med.

Brostein blir lagt etter gamle tradisjoner. Vi monterer også brostein i betong for å hindre gress i fugene og for å lette vedlikeholdet. Når vi legger brukt brostein kan de godt være 50-100 år gamle og like fine, eller finere enn da de var nye.

Trapper – Murer

Det å lage solide murer og trapper som er gode å gå i krever god innsikt i materialenes egenskaper og hvordan vinter og tele skal håndteres

I løpet av årene har vi bygget mange titalls trapper og alle har sitt  særpreg og utfordinger. Det å komme tilbake etter mange år og se at trappene er i daglig bruk og tåler tidens tann er berikende og tilfredstillende.

Det grønne uterom

Ingen hage er komplett uten planter, enten i krukker og kar eller store frodig bed. Stramme formklipte hekker, store flotte trær, nyttevekster som jordbær, bringebær, krydder og all verdens fine trær, busker, hekker, roser, stauder, sommerblomster.

Vi i Hagespesialisten AS har kunnskap om alt fra jordsmonn, næring, mikroliv, hvilken plante passer hvor, og hvordan det ser ut om 5 år om 10 år.

Basseng og vannanlegg

Vann i hagen er noe de fleste setter pris på. Det kan være enkle fontener, små dammer med fisk, bekker og fosser eller svømmebasseng med motstrømsannlegg for god trening eller et godt og varmt boblebad som er til glede for både store og små.

Vi kan bidra i hele prosessen fra design, søknader, konstruksjoner, drift og vedlikehold. 

Det vil alltid være rom for vann i hagen enten du har stor eller liten hage. Ønsker du en koidam, en liten foss, en fontene, et lite dekorativt fuglebad eller et biologisk basseng i harmonisk samspill med naturen så kan vi hjelpe deg med det.

Det er muligheten til å få naturen så tett innpå oss og samtidig ønsket om å finne harmonien som naturen gir oss inspirasjon til å integrere vann og vegetasjon. Lyden, fiskene og vegetasjonen gir en egen ro. Det er vakkert å se på og ting fungerer sømløst.

Betong og trearbeid

Kombinasjonene mellom tidløs og slitesterk betong og levende vegetasjon er spennende og krever god kunnskap om begge deler.

Vi kan hjelpe til med alt fra design til støping og beplantning. Vi bruker mye betong i våre arbeider, alt fra rene støpte flater til bakstøp for å få kantstein og murer til å være stabile over tid.